Zoek

Agatha Snellen Jubileum Reünie

In 1898 startte Agatha Snellen op een zolderkamertje met lesgeven. Dat is dit jaar 125 jaar geleden en daarom organiseren we op vrijdag 6 oktober een reünie, waarop alle oud-leerlingen van harte welkom zijn.

Kom ook!
Kom ook naar de jubileum-reünie, ontmoet je voormalige klas- of schoolgenoten en praat gezellig bij onder het genot van een hapje en drankje!

Datum en tijd: 6 oktober 2023 van 16.00 tot 19.00 uur
Locatie: Agatha Snellenschool, Nicolaasdwarsstraat 3 in Utrecht

(M)AgathaZine
125 jaar Agatha Snellenschool is alle reden om uit te pakken met een glossy, geïnspireerd door Agatha zelf en dat doen we dus ook. Kinderen maakten kunst, hielden een dagboek bij en vertellen welke plek in de school voor hen speciaal is. Meester Arthur van der Heijden stelt dat die kinderen nog net zo speels en gretig om te leren zijn als 44 jaar geleden en twee oud-leerlingen die later in een andere rol terugkeerden, vertellen dat meester Arthur in die 44 jaar een voornaam kreeg. Het magazine besteedt uiteraard aandacht aan Agatha en aan de kastanjeboom die jarenlang het beeld van de school bepaalde. Arjan Nijland en Véronique Bontrup maken duidelijk waar de school anno 2023 voor staat en op zoek naar de rode draad in al die 125 jaren vinden we waarden als respect, spelend leren, muziek, eigen wijsheid en bijzondere gebouwen.
Het (M)AgathaZine wil je uiteraard niet missen en dat hoeft ook niet. Je kunt nu alvast intekenen op een exemplaar zodat je zeker weet dat er op/vanaf 6 oktober een exemplaar voor je klaarligt.

Wat is er te doen?
De belangrijkste reden om naar een reünie te komen, is natuurlijk het ontmoeten van je voormalige klas- en schoolgenoten, maar daarnaast werken we momenteel ook aan een gezellig randprogramma. In de komende tijd zal hierover meer informatie op deze plek verschijnen.

Wat we alvast kunnen vertellen, is dat je naast een lekker drankje ook (samen met oud-klasgenoten!) een pizza kunt bestellen bij de gezellige houtgestookte oven. Ook is het mogelijk om met elkaar op de foto te gaan bij de speciale Agatha ‘fotozuil’ en een kijkje te nemen in het Agatha museum. En last but not least: we hopen middels een ‘open podium’ de talenten van oud-leerlingen te kunnen laten zien.

Open podium
Voor het hierboven genoemde open podium zijn we op zoek naar oud-leerlingen die zingen, dansen, zich bezighouden met stand-up comedy, gedichten schrijven of iets anders kunnen en willen delen. Zo genieten we met elkaar van al het talent dat in de afgelopen vele jaren op de school heeft rondgelopen. Want daar zijn we trots op!

Wil jij plaats nemen op ons open podium? Vermeld dat dan bij je aanmelding voor de reünie.

Heb je nog vragen? Mail dan naar reunie@agathasnellen.nl

We hopen je op 6 oktober te zien!